INTENTIO

Yhteinen määritelty intentio ohjaa ihmisiä ohi sen oletuksen, että kaikki haluavat mennä samaan suuntaan. Selkeä ja erottuva intentio auttaa suuntautumaan etenkin silloin, kun ryhmälle on epäselvää, mihin mennä. Epäselvä intentio voi taas osaltaan olla konfliktien, sekaannuksen ja väärinkäsityksen lähde, niinpä selkeyteen tulisikin pyrkiä kaikin keinoin.  Selkeyttä on se, että jäsenet pitävät intentiolauselmia (visio, tehtävä, tavoite ja tarkoitus) merkityksellisinä ja samastuvat niiden kanssa.

CLIPS-oppaassa luonnostellaan esimerkkejä selkeästi muotoilluista yhteisistä intentioista, jotka voivat palvella ryhmää hyvin.

Työkalupakki – Intentio:

Selvitys alla lueteltujen metodien käytöstä löytyy kansainvälisiltä nettisivuilta: https://clips.gen-europe.org/methods-intention-layer/

Osa metodeista on käännetty suomeksi. Käännökset niistä metodeista, joiden otsikoissa alla näkyy myös suomenkielinen otsikko, löytyvät sekä tämän sivuston kohdasta “Metodit/Yhteenveto” että kansainvälisiltä CLIPS-nettisivuilta https://clips.gen-europe.org/methods/ kohdasta “Suomalainen”.

MAPPING CONFLICTS WITH CLIPS

TRAFFIC LIGHT – LIIKENNEVALOT

PEER COACHING WITH CLIPS

CLIPS ONION – CLIPS SIPULI

THE DREAMING CIRCLE – UNELMOINTIPIIRI

SWOT

GEN ECOVILLAGE PLAYING CARDS – ECOVILLAGE-PELIKORTIT